Creek House

Creek House

Architect
John Pardey Architects
Location
Brancaster Staithe, United Kingdom
Project Year
2011
Category
Housing

Creek House

John Pardey Architects as Architects

Located on the North Norfolk Heritage coastline and replacing a small timber chalet on a long, thin site that ends at the coastal path and small harbour of Brancaster Staithe. The site faces onto the road with the garden and views to the north, so the design creates two ‘houses’ set one behind the other, straddling a single storey service volume containing bathrooms and entrance. The front ‘house’ provides bedrooms, sheltered behind a small walled courtyard while living spaces are contained in the rear ‘house’ and these are separated by a small entrance courtyard that allows south light into the otherwise north facing living spaces onto the garden and sea views. An upper level living space – or gloriette – enjoys harbour views. In the spirit of neighbouring holiday homes, the house is clad in western-red cedar save flint walls that enclose the courtyards.


Share or Add Creek House to your Collections
Project Credits
House extension ENTREOLIVOS
next project

House extension ENTREOLIVOS

Private Houses
Zaragoza, Spain - Build completed in 2019
View Project