Diamond House

Diamond House

Art Galleries
Sano, Japan
Koichi Torimura

Diamond House

Masao Yahagi Architects as Architects

The music studio was requested in this house because the client is a well-known musician. The studio considers the acoustic quality by planningnon-parallel walls (pentagon) of the reinforced concrete construction. Each wooden room was arranged in surroundings of the music studio. This has two effects. The first is to have life with a focus on the music, the other is soundproofing to the neighbor.Each room has courtyard that slightly connected with the outside. As a result, all rooms face outside and obtain the daylight and breeze through the one of the courtyards. On the other hand, it protects privacy from the outside. This house has a sort of elements such as the studio of reinforced concrete construction, each wooden room, courtyards, and rambling activity.Those elements are dramatizing of various life scenes.

Project team
Gardens by the Bay
next project

Gardens by the Bay

Exhibitions
Singapore - Build completed in 2012
View Project