Double Trees
Rungkit Charoenwat

Double Trees

AplusCon Architects as Architects

This clubhouse is composed of 3 masses of buildings, which are slightly separated from each other. First, the parking lot is placed at the front, while the second is the common lounge area set next to the parking area. And the last is Fitness and facilities. The 3 Components are designed to curve slightly follows the site context.

 

Entrance is formed by the Continued Roof between parking and the main building, gives an impressive opening and transfer to a widen and over-Scale space when entering the Common lounge area.

 

The main staircase between the 2-major buildings conveys the vertical circulation up to the Fitness and other facilities. Form of the significant buildings are curvy triangles, high ceiling space, and slightly shifted away from each other. Yet, they are connected to the open-air staircase provides the flowing of natural ventilation. Besides, it is covered with an exposed structure skylight roof, bringing dramatic light with shade and shadow during the day. The fitness area is located on the second floor. This function has been elevated, to make people who exercising perceive the scenery through swimming pool among the pine trees.

 

Modern Nordic, an aspired keyword from Housing Estate. The Nordic interpretation toward modern contemporary, Man-made environment is inspired by pine trees which exist in all over Northern European forests.

 

The organic triangle shape has derived from the tip of the Pine Tree. This attractive and simply compelling character of triangular shape has brought to the main concept of the project. Several of triangle steel structure, duplicating from one to another side, create an exciting space. It is unusually high and vast at the base. It has been relayed to secure and stable to human perception.

 

An additional idea is to perceive the structure members come to aesthetic. They present masculine character, yet, have been used to support their own structure. Another word, says this unique clubhouse space underneath the roof genuinely reflect engineering and architectural design. It also has formed and integrated Landscape element with pine trees as the primary environment.

 

Material Used:

1. TEGOLA - Shingle Roof - Shingle Line
2. BIOWOOD - Artificial Wood Ceiling - CL10012 TEAK
3. SHINKOLITE - Acrylic Transparent Roof - DX001 6mm. Thickness
4. COTTO ITARIA - Swimming Pool tiles -  NEO Basalt Bianco R10 0.40x0.80m. 
5. GRAND HOME - Granito wood feeling - Alpine Tree Wenge 0.15 x 0.90m.

Project team
Product Specifications
BrandCategoryProducts
COTTOCOTTOSwimming Pool tiles : NEO Basalt Bianco R10 0.40x0.80m.
Tegola CanadeseTegola CanadeseShingle Roof -Shingle Line
Würth Haus Rorschach
next project

Würth Haus Rorschach

Exhibition Centres, Auditoriums and Restaurants
Rorschach, Switzerland - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter