Duplex Espai Verd

Duplex Espai Verd

Location
Valencia, Spain | View Map
Category
Private Houses
Vitale
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Center tables - Gib, Chair - VimaBeltá & Frajumar
Bath wall tiles - DevonDecocer
Lighting Terrace - BirmanHabitat
Stairwell Ceiling Lamps - InescocoonINESLAM ILUMINACIÓN
Floor tiles - MadeiraIRIS CERAMICA
Table - Rodas, Sideboard - TransferKIBUC

Product Spec Sheet
Center tables - Gib, Chair - Vima
Bath wall tiles - Devon
by Decocer
Lighting Terrace - Birman
by Habitat
Stairwell Ceiling Lamps - Inescocoon
Floor tiles - Madeira
Table - Rodas, Sideboard - Transfer
by KIBUC

A duplex apartment at l ́Espai Verd in Valencia

Vitale as Interior Architects

Vitale refurbishes a duplex flat at l´Espai Verd in Valencia, the iconic residential building of architect Antonio Cortés Ferrando from the early nineties. This is a benchmark for collective construction where the plants and the Mediterranean light play an essential role in turning homes and their surroundings into a genuine urban oasis.

 

The refurbishment project aims to redesign and update a 170 m2 duplex flat with an outdoor area of 80 m2. A timeless, warm and very functional dwelling is designed that respects the singular architectural elements of the original construction such as the structural elements of fair-faced concrete. Owners want a comfortable and very practical home that makes the most of spaces and adapts to their current lifestyle and needs.

 

The ground floor serves as a day area with access to the outdoor area from the living room and kitchen. The upper floor has four bedrooms and two bathrooms. The staircase, which is located in the entrance hall, is completely redefined to improve its functionality and ergonomics. It becomes a key element of the home that is covered with oak veneer to integrate the handrail and use the lower part as storage space. A mirrored cupboard next to the front door increases the spatial feel of the hall.

 

A large glass sliding door provides visual continuity from the entrance area to the living room and provides views to the garden. The large windows of the lounge (facing east) provide plenty of natural light with the garden in the background. The wood-like porcelain stoneware flooring unifies the interior with the exterior terraces to visually enlarge the spaces. The double height of the garden is unified with a concrete formwork staircase that includes an elongated planter. In the refurbishment, the kitchen is extended to create an office that increases its functionality.

 

Wood, glass and concrete finishes are the stars of an unpretentious project with a natural and calm appearance.

 

Material Used :

Lighting:

Stairwell Ceiling Lamps:  Inescocoon, INESLAM
Terrace: Birman, HABITAT

 

Furniture: 

Terrace and kitchen:

Chair: Lama, RESOL


Living room:

Center tables: Gib, BELTA FRAJUMAR
Chair: Vima, BELTA FRAJUMAR
Table: Rodas, KIBUC
Sideboard: Transfer, KIBUC


Floor tiles: Madeira, IRIS CERÁMICA (Matimex)

Bath wall tiles: Devon, DECOCER

This story is available in multiple languages
Share or Add Duplex Espai Verd to your Collections
Project Credits
Interior Architects
Bondi Junction House
next project

Bondi Junction House

Private Houses
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2019
View Project