DuplexG

DuplexG

Architect
Studio Erez Hyatt
Location
Giv'at Shmuel, Israel | View Map
Project Year
2019
Category
Apartments

Housing
Elad Gonen

DuplexG

Studio Erez Hyatt as Architects

Interior designer Erez Hyatt has an independent studio specializing in plan & design of homes and luxury apartments, offices and commercial spaces. He is an outstanding graduate of the Israeli Building Center, and during his studies, his designs were highly acclaimed in the industry and were chosen to lead a project for a central public complex. In addition to his work at the studio, Erez lectures in professional forums in various fields of design.


In this project, a family with 3 children from the center of the country who purchased a duplex built on 180 sq.m. and a balcony with 50 sq.m., met Erez. They wished for the highest level of design in a luxurious and unique home, to be dominated by bright colors. And they had another request - a concrete wall, which will appear in the future, in all its glory in the house's space.


From the beginning of the journey, the designer changed the layout of the furniture and the house, adding floating iron stairways as a unique sculptural element. Its modest location is a derivative of the building architecture, but the location of the island has changed for practicality and aesthetics and it was decorated by a white surface patterned in gray tendons.


The facades combine white paint and white oak veneer, while the last one, creates an innovative light appearance and creates a sense of size by washing natural light that penetrates the interior. While the customers received the bright space they wanted, the designer chose to incorporate dramatic touches of black in the faucet, in the airy bar chairs, and in the spotlights. The lower border of the air conditioning above the kitchen is also painted black and serves as a buffer with the high space on the floor.


Later, the dining room was placed, with a table in the middle with a black sculpted leg that matched the kitchen chairs, which holds a sealed black plate and creates a game of mass and airiness. Surrounded by upholstered chairs, and behind it, a prominent image designed specifically for this project. The table is illuminated by an Italian lighting company named "Kundalini", that emphasizes the height of the ceiling and looks like a piece of jewelry, which is made of brass and wavy glass that creates the illusion of a perimeter light.


The gray sofa stands vertically to the dining room table and serves as a kind of border where the living room begins. It has been carefully selected from the company "Natuzzi", because its size fits perfectly with the space, and also because it has an elegant back with clean looking needlework, an important fact when seen from the entrance. It is large and luxurious and thus allows for family reunification on the one hand, and on the other, its mass is balanced by the airy feet that create a sense of hovering. Besides of that, there are a pair of blue leather armchairs that balance the softness of the gray fabric. In front of them, there are two black iron round tables with the same looking circles above them, with the same material in the form of light fixtures and floating windowpanes that the designer himself designed and carefully planted the plants.


The green vegetation brings life to the house and creates an inner-outer connection with the balcony next to it. The circles in the ceiling play "whole and missing" game when the lighting is hollow and the windowpanes are full. A lamp standing next to the sofa was chosen from the same series, tying the floor and ceiling together. All the items sit on a gray carpet that brings warmth to the living room and frames it in space, as well as framing the white curtains that fall softly on the windows.


The TV wall is the "power wall", which is the designer's fingerprint that repeats in every project. It is made up of three materials that are a group of materials that appear throughout the house: his lower part is a black dekton sideboard, which repeats by its shape on the shape of the black wall lowering in front of it. In the center of the wall, asymmetric marble panels were applied, as the kitchen surface, which is a direct continuation of the asymmetric concrete that is vertical to them.


The upper part of the wall is used for storage and is concealed in symmetrical doors made of oak, such as the kitchen front, and they were also planned as a continuation of their vertical concrete. At their bottom, a fun mood light strip was planted to enjoy the space in evening hours.


The staircase is accompanied by an additional "power wall", which is decorated with asymmetrical concrete panels that emphasize the height of the space and the slope of the ceiling. It is covered with black lighting fixtures with a black iron railing on which a net was stretched perfectly. It leads to a veneer cube that serves as the bedroom, which from a look from the living room looks like a continuation of the kitchen cabinets. A work area was added. that overlooks the living room, which creates eye contact with the people on the lower floor, as well as ties the floors with the repeat of the veneer as a design element.


Material Used:

1. Marble Cladding

2. Concrete Slabs

3. Wood Paneling

4. Iron

5. Iron Stairs

6. An Iron Net

7. Clothes

8. Concrete

Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
LightingEstiluz
Aro, ARO | Floor lamp
LampKDLN
NAMI
Product Spec Sheet
Lighting
Aro, ARO | Floor lamp by Estiluz
Lamp
NAMI by KDLN
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More