Faber Avenue

Faber Avenue

Architect
HYLA Architects
Location
Faber Avenue, Singapore
Category
Private Houses

Faber Avenue

HYLA Architects as Architects

Vertical Progression The front has a westerly orientation and thus the house is turned around to face the back which is more private. A series of sleek vertical aluminium screens protect the house from the sun whilst allowing the wind to pass through. The entrance hall has a reflecting pool and a high volume. The stairs travel up the three levels alongside a granite clad wall to reach the master bedroom and roof terrace at the top and rear. The master bathroom has a freestanding vanity, bath and wc with a skylight and light chandelier on top.

Share or Add Faber Avenue to your Collections
Project Credits
Experimenta
next project

Experimenta

Cultural Centres
Heilbronn, Germany - Build completed in 2019
View Project