Habitation GOVI

Habitation GOVI

Architect
Crahay & Jamaigne
Location
Villers-le-Bouillet, Belgium | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses

Habitation GOVI

Crahay & Jamaigne as Architects

Low energy house in Villers-le-Bouillet (Belgium)

The project is divided into two parts, the fisrt one, massive, anchored to the site and materialized by a cubic white volume, and a second one covered of wood, with a lighter visual, is placed on the side of the site to form a long fence as visual protection on the road side. The living spaces are on the valley side, situated slightly higher than the natural ground, completely open on the valley. The tree protect it of overheating in the summer. A long covered "balcony terrace" follow the living spaces by projecting the space towards the view.


All the necessary functions for the life of a couple are found on the ground floor. A guest room and its sanitary space complete the program of this level. A pottery workshop is accessible from the entrance hall and overlooks the whole, like an watchtower, to enjoys a totally unobstructed view.


Integrated furniture - choice of colors int. - vmc DF


Share or Add Habitation GOVI to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersCedar & Moss
ManufacturersKnauf
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by Knauf
Aaranya Farmstay Resort
next project

Aaranya Farmstay Resort

Private Houses
Gujarat, India - Build completed in 2019
View Project