Harris Pool House

Harris Pool House

Architect
John Pardey Architects
Project Year
2006
Category
Individual Buildings

Harris Pool House

John Pardey Architects as Architects

The concept was the idea of creating a walled garden; a container for a building that could create a special place within what is an exposed garden at the top of a ridge in Surrey. A dark yew tree offered an immediate presence of nature and the idea of counter-pointing this with a man-made garden took root. The walled garden became a courtyard, a spiritually rich, calm place that abstracts nature- stone, water, sun, shadows and sky in the tradition of the Zen garden. The building is enclosed by a zinc clad, folded plane, cedar lined internally that wraps over limestone walls – the floor in English limestone and the pool in Bisazza mosaics. An oak clad ‘box’ containing a study projects through the frameless glass wall.

Share or Add Harris Pool House to your Collections
Residence Neocity
next project

Residence Neocity

Private Houses
Khet Don Mueang, Bangkok, Thailand - Build completed in 2019
View Project