Home F+T+3
Walter Dabalà

Scheda Progetto

Caprioglio Architects as Architects

The aim of the project is the realization, in the face of the total demolition of the existing building, of a building with a clear contemporary matrix created with the desire to propose very clean compositional lines and geometries aimed at formal purity. The building on the ground floor is functionally conceived with an entrance which leads to the living area in direct continuity and the kitchen located axially to it. The kitchen plays a very important role as the real fulcrum and volume of the "L" hinge of the building. The living area oriented on the south-east and west sides is spatially defined by the natural light that will pervade the environment through the large sliding and fixed windows.

photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà

The double height defines the central area characterized by the original design light sculpture from that of conversation and relaxation; between the entrance and the living area, the first nuts / steps of the staircase are interposed, which engages in the projecting volume suspended from the ground that contains it, freeing up the double-height space above the dining area. From every point of the house you can enjoy the outdoor swimming pool measuring 12 x 5 with infinity water which itself is an architectural element and light reflections in continuity with the house. Also on the ground floor there is a laundry room and a large garage from which it will be possible to go down to the cellar below it. The ground floor features are completed by the family room (multipurpose room), a bathroom and the technical room accessible from the outside.

photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà

The first floor which is accessed through the aforementioned staircase, which lands on a balcony with a glass parapet that overlooks the lower floor to allow distribution to the floor. There is a direct continuity of a steel and glass walkway that allows you to reach the study with an adjoining bathroom located to the south. The normal distribution route, on the other hand, serves the three bedrooms, one master and two singles, even if they can accommodate two beds, in addition to the bathrooms and a corridor with wardrobes. From the master bedroom it will be possible to access the facing terrace next to which we will find a tree to screen the large window of the room. The building will be finished with an entirely white painted outer coat. The windows will be in aluminum of different shapes and types.

photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà
photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà
photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà
photo_credit Walter Dabalà
Walter Dabalà
Share or Add Home F+T+3 to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersiGuzzini
ManufacturersOIKOS VENEZIA
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Park Road
next project

Park Road

Private Houses
Brisbane QLD, Australia - Build completed in 2019
View Project