House in Aonashi

House in Aonashi

Architect
SNARK Inc.
Location
Maebashi City, Gunma, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Private Houses
Ippei Shinzawa

House in Aonashi

SNARK Inc. as Architects

This project of a two-story residential building in the suburbs of Maebashi City began with the selection of the site. There are some thin rivers flowing in Aonashi town which is the foot of Mt. Haruna. Residential groups are scattered along the rivers, and there is a landscape where rivers slip through between the fields and houses. Currently, farmland is spreading, but it was expected to gradually become residential area.

 

The place chosen as the site is the place where the two rivers merge. Various kinds of wild grasses are growing naturally at the confluence point, and there was richness that cannot be hoped in urban areas. From the client, the life was not separated from the land, and the living based on the land was requested.

 

We arranged a life to follow the flow of the river and thought of a residence to live with the surrounding environment. Housing consists of an elongated volume with three angles along the river flow. The roof has ridgelines connecting the vertices of each volume so that it adjusts the scale of the whole, and it also responds to the flow of the nearby river, the trees of Nakasu, and the mountains in the distance.

 

As a result, a garden was created which is protected from the sun and the north wind outside but is not separated from the environment around the site. The interior was planned with a entrance, a kitchen and a living room in a row, and the wall dividing the room was minimal. These areas are loosely segmented by roof surfaces with different angles. Furthermore, because of the coexistence of two types of finished roof surfaces for each volume, let the location feel the area crossing the volume and function depending on where.

 

We aimed for a living environment that client could live with the land for a long time, in the scenery where the rich country scenery with unevenness in the suburbs will be leveled out as it is diverted to residential areas, while keeping the topographical surrounding environment such as still remaining rivers and Nakasu as clues to daily life.

 

Material Used :
1. Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS / Nippon Steel Nisshin Co., Ltd.
2. Outer wall: Galvalume Steel Plate / Nippon Steel Nisshin Co., Ltd.
3. Floor: European Solid Oak Flooring / UENO JYUKEN Co., Ltd.
4. Inner wall: LIGHT 100 (Vinyl wall covering) / Lilycolor Co., Ltd

Share or Add House in Aonashi to your Collections
Project Credits
Design, Structural engineering
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
Inner wall: Vinyl wall coveringLilycolor
Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS; Outer wall: Galvalume Steel PlateNippon
Floor: European Solid Oak FlooringUENO JYUKEN Co., Ltd.
Product Spec Sheet
Inner wall: Vinyl wall covering
Light 100 by Lilycolor
Roof: Tsukiboshi Galvalume Color - SELiOS; Outer wall: Galvalume Steel Plate
by Nippon
Floor: European Solid Oak Flooring
R100 / Opus Arisugawa Concept Room #405
next project

R100 / Opus Arisugawa Concept Room #405

Private Houses
Opus Arisugawa Terrace & Residence 405,5-4-1 Minamiazabu, Minato-ku, Tokyo, Japan - Build completed in 2020
View Project