House in Molco
Leo Basoalto

Build at southern Chile implies to design from up to down (like engineers do it). Therefore, all ambition and effort put into this house was to build a roof, as large as possible.


This is how a large metal roof is supported by a series of wooden posts which enclose and measure the space under this one. All this skeleton stays in sight, unveiling – without mystery – the way in which it was built. In this way this construction system made possible to work during the winter - in spite of recurrent rains of southern Chile – allowing to raise quickly a roof and to be able to work under it.


Strong wind that characterize the place across freely between both structures, tempering the interior, without offering resistance and creating a shade under the roof.


All exterior wood is black, meanwhile the metal roof is of an aluminum tone emphasizing its presence and differentiation between both structures.


The house is located on the landscape and front the landscape like a stranded skeleton that directs the views towards the volcano and the lake at a distance, taking advantage of its lucky location.


Education and Tax Offices
next project

Education and Tax Offices

Offices
Groningen, Netherlands
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter