House of Silence

House of Silence

Architect
FORM / Koichi Kimura Architects
Location
Shiga, Japan
Project Year
2012
Category
Private Houses
Takumi Ota and Kei Nakajima

House of Silence

FORM / Koichi Kimura Architects as Architects

The client wanted to have a house which is not influenced by the environment of its location. This architecture, which is composed of a concrete volume, has not got many windows and is closed by walls, but has got a variety of space inside that you will never imagine from outside. The rough concrete finish, shiny tiles and an opening like a belfry will give you a hint of the variation of spaces inside. The inside spaces are divided by the ceiling height, the different levels of floor and type of lights, and are then connected by the circulated line of flow. The inner court is cut off from the outside environment and shows a variety of expressions as the light changes. Moreover, the contrast of the height makes the space even deeper and wider than it actually is. This house will give you the experience of going through a variety of sequences, like going through cloisters with the light. It exists as a landmark in the town, but it also has highly secured privacy and variety of spaces inside.

Share or Add House of Silence to your Collections
Project Credits
Student Welcome Center
next project

Student Welcome Center

Information Centres
901 S National Ave, Springfield, MO, USA
View Project