HTBR | houseterrace

NAT OFFICE - christian gasparini architect as Architects

A terrace house already configured as a duplex on two staggered levels is transformed by an architectural renovation, which rethinks the interior space. partial demolition of the internal floor allows the house to be flooded with natural light, while connecting the levels through the vacuum.


on the first floor, a double-height living room and a dining room define an open space in which the kitchen and the library-tv room stand out as a series of blocks.

 

these volumes are connected through a slate flooring up to the staircase, like a black ribbon that conveys to the private spaces and terrace in the attic, where a central hall dedicated to gathering and playing distributes the rooms and services.

 

on the other side, the completely glazed panoramic terrace becomes a kaleidoscope able to reverberate the sunlight inside. bamboo canes and embedded floor spotlights define a new interior scenography, that visually and perceptively links indoor and outdoor.

Share or Add HTBR | houseterrace to your Collections
Roc Nation New York Offices
next project

Roc Nation New York Offices

Offices
540 W 26th St, New York, NY 10001, USA - Build completed in 2019
View Project