Inventronics Tonglu Production Factory (Phase1)

Inventronics Tonglu Production Factory (Phase1)

Architect
GLA
Location
Tonglu, Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Project Year
2017
Category
Factories
Yao Li
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Terracotta brickWienerberger
Sanitary wareTOTO
Sanitary wareKohler
Terracotta brickRincon Building System Co., Ltd
GlassTAIWAN GLASS
GlassXinyi Glass (XYG)

Product Spec Sheet
Terracotta brick
Sanitary ware
by TOTO
Sanitary ware
by Kohler
Terracotta brick
Glass

Inventronics Tonglu Production Factory (Phase1)

GLA as Architects

The Inventronics Tonglu LED driver production base is located among the beautiful landscapes of Fuchun Mountains depicted in Huang Gongwang’s Dwelling in the Fuchun Mountains. The land is adjacent to the No. 320 national highway linearly, and is approximately 4 kilometers away from the main urban area of Tonglu. The site was originally a suburban village and farmland, but in recent years, with the urbanization process, the interior and exterior of the site have presented two different looks – the neat and uniformed industrial park in development beyond the red line and the quite rustic and primitive fish ponds, tea mountains and other farming civilizations within the site form a sharp contrast. 


The Phase I cluster of the project has been completed and put into operation, whose contour is relatively square, with flat ground, and surrounded by roads; the Phase II land in construction in the north side includes ponds, streams and tea mountains, where the environment is beautiful featuring comely landscapes. The binary site conditions necessitate the collision of large-scale industrial production logics and the organic natural environment, activating the design scheme of the unity of opposites of appearing and disappearing. 


As the beginning of the overall layout of the project, the Phase I land has a national highway interface of about 330 meters, which accounts nearly 1/3 of the total length. And it is planned that all the areas in the land shall be arranged as production units. The design creates a rectangular space by enclosing the production units as a whole, shielding the noise interference of the national highway from the outside, and forming a stable and quiet environment inside the park. Facing the bustling No. 320 national highway, the four-layer production units are arranged in succession to form a super-scale boundary of 20 meters high and 330 meters long. The stream of vehicles and people to and from the city show the sense of power and presence of modern industry.


The continuous urban interface facing the No. 320 national highway provides the architect with a huge canvas for painting. The design highlights the painting image of Huang Gongwang’s Dwelling in the Fuchun Mountains, attempting to make a huge abstract landscape painting on this super-scale interface.


The design uses hand-made terracotta bricks with good physical properties as the base material of the project. The four-layer bricks are stacked in groups and misaligned to form a super-scale red “canvas”. In the brick hole, the light and shadow changes formed by different masonry effects such as rotation and filling are used to simulate the painting techniques of Chinese traditional painting, namely, lifting, outlining, foreshadowing, and shading.


The logically clear and diversified brick building techniques and construction techniques abstractly reproduced the “mountain” image in the Dwelling in the Fuchun Mountains on the south main facade of the building, and constructed a delicate and vivid trans-boundary artistic expression.

Project Credits
GLA
Architects
Hazegras Fort
next project

Hazegras Fort

Private Houses
Knokke-Heist, Belgium - Build completed in 2016
View Project