Juno Academy

Juno Academy

Architect
SKM Architects
Location
710, Samseong-ro, Gnagnam-gu, Seoul, South Korea | View Map
Project Year
2015
Category
Universities
Kyungsub-Shin

Juno Academy

SKM Architects as Architects

Juno Academy Design Concept A company with a big market share in the Korean beauty industry wanted to build an institution for education in human resources in order to secure continuous growth their employees. Aside from maximizing the efficiency of a building on the expensive site in Cheongdam-dong, Gangnam district, the client hoped that their whole staff would not only have opportunity to learn and enjoy in their new training, but also feel proud of working at a great company in a space for various programmes like lectures and meetings. Moreover, their requirements also included and enhanced brand value of the company and a space where executives remain to communicate with employees.


A two-metre wide transfer beam was used to support the load of the upper levels in the second basement level to make a single large space without a column inside. This enabled the creation of a large multi-purpose space including staff training. A straight staircase was used to make a core as corridor and the walls of public space, designed as exhibition spaces for the history of Juno Hair as people pass by. In the course of going down through the straight staircase from the main gate on the first floor, the glass door of the elevator ahead reflects the sunken space in the basement, which gives depth to the space and the open view.


The transparent steel curtain wall on 1st and 2nd floor give a feeling of openness and the steel frame stairs exposed to the outside plays a role of ‘an Objet’. The3rd through7thfloors serve as an educational spaces to provide the professional training programs for the employees. The 5th and 6th floor, especially, as the core spaces for the training are recessed from the main volume so that the floors above could be recognized as a ‘floating’ in a way of massing. The two floors are vertically opened to provide special spatial quality.


The eighth floor is actually an open space rooftop where people can enjoy its garden landscaped which gives people a feeling of being surrounded by ‘a forest’during their varied events.


Its simple form and the consistent design vocabulary of the exterior makes it distinct from the surrounding buildings but a steel curtain wall and coloured stainless steel louvre on the façade enhances its identity and presence. Louvers on the façade blocking out west sunlight were designed following a substantial research project. Seen from the street, the dense louvre plays the role of a screen. On the contrary, the wide-open view of downtown could be enjoyed from the inside. The different direction of the louvre with same section naturally changes depending on the altitude of light to give vitality to the building’s image.


Share or Add Juno Academy to your Collections
SantGervasi Penthouse
next project

SantGervasi Penthouse

Private Houses
Sant Gervasi, Barcelona, Spain - Build completed in 2020
View Project