Kanda Terrace

Kanda Terrace

Architect
KEY OPERATION INC. / ARCHITECTS
Location
Tokyo, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Restaurants
Shigeo Ogawa

Kanda Terrace

KEY OPERATION INC. / ARCHITECTS as Architects

Located in a central Tokyo neighborhood with many low and mid-rise office buildings, this rental building for restaurants stands on a long, narrow lot, surrounded on three sides by streets.

 

Key considerations when designing a building of this type are how to create a group identity for the tenants and how to relate the units to the cityscape.

 

Because of its city-center location, this mid-rise building needed to be commercially efficient, occupying the entire permissible floor area ratio and filling that space with restaurant tenants on every floor.

 

It was therefore essential to create the image of a building full of restaurants, to set up a bright and welcoming environment for visitors, and an attractive building for the passerby.

 

The new building has a recessed façade with three-dimensional stacked terraces, protruding into this space on each floor. The size and shape of these terraces vary by floor, creating a layered form that changes as it moves upward.

 

Furthermore, this dynamic façade is entirely made of glass, allowing people outside to look into the restaurants. These excrescences are real outside extensions to the restaurants space, and appear to the facing street like a lively theater scene.

 

The sheltered terraces are connected with a strategically placed yet continuous gap link the terraces with above and below, allowing even diners on the higher floors to sense the people and cars passing on the street below and enjoy eating in a dynamic urban atmosphere.

 

In typical multi-story restaurant buildings, tenants are completely independent of one another, but this building, they interact through terraces, creating opportunities for customers at each restaurant to visit the others.

 

Regarding the materiality of the building, the black joinery work and frames, while avoiding an office-like exterior appearance, give to the building an entity, and allow each restaurant unit to stand out clearly from each other. For the interior spaces, the black window sashes, neutral and basic, allows the users to appropriate the space easily.

 

In response to its context, the building, alike a porous volume, encourages the terraces on each floor to connect to the street and the larger neighborhood. In doing so, it aims to a new type of public character.

Featured Projects
Latest Products
News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas
6 Jul 2022 News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas

Located in Austin, Texas, The Pitch is a new hospitality and entertainment complex made from shippin... More

Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture
6 Jul 2022 News
Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture

Located in the Austrian Alps, Chalet D is a family holiday home that includes a spa area. Modern and... More

The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands
4 Jul 2022 News
The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands

Designed for the Floriade 2022 Expo, The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio is a nearly 100%... More

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework
4 Jul 2022 News
Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Arch... More

Top 10 Trending Tiles
4 Jul 2022 News
Top 10 Trending Tiles

From bathroom walls to flooring for living spaces, tiling provides a durable, easy-to-maintain finis... More

BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods
3 Jul 2022 News
BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods

In Manor, Norway, The Plus is a new furniture factory by BIG for furniture manufacturer Vestre. Inco... More

RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood
3 Jul 2022 News
RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood

In the 11th district of Paris, the architecture of the neighbourhood has a spontaneous feel characte... More

Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More