L'Autre Vie

L'Autre Vie

Architect
JUMA architects
Location
Sint-Martens-Latem, Belgium
Project Year
2015
Category
Restaurants
© Cafeine

L'Autre Vie

JUMA architects as Architects

JUMA was asked to accommodate a restaurant in an Art Deco house. Although the exterior suggests otherwise, there were only a few elements that were worth savingin the interior. Only the monumental wooden staircase with a beautifully coloured stained-glass window above it, reflect the grandeur that this property once offered.
First anumber of walls were taken down to create larger spaces. An opening was created from the entrance hall to the kitchen so that visitorshave a direct view of chef Maxence Sysat work.


Yet it is mainly the smaller, decorative interventions that make the difference in this project. By adding a few well-chosen ornaments, such as mouldings at the height of the ceilings and walls, JUMA architects sought to enhance the art deco look.


The gold colour accents, which are reflected in the curved bar unit and the vintage wall luminaires are key elements in this respect.


JUMA also made full use of the bay windows to accommodate custom-made benches, filled with cosy pillows. The curved sofa in the bar in particular steals the show! The soft, round shapes are reflected in the arched openings that were created to give access to the various other spaces.


Finally, as the icing on the cake,there is the new parquet floor laid in Hungarian point.

Share or Add L'Autre Vie to your Collections
Project Credits
Arnhem Central Transfer Terminal
next project

Arnhem Central Transfer Terminal

Masterplans
Stationsplein, Arnhem, Netherlands - Build completed in 2015
View Project