Luneurs Boulanger + Glacier

Luneurs Boulanger + Glacier

Architect
hcreates
Location
Xing Fu Lu, Changning, Shanghai, China
Category
Shops
Guo yi

Luneurs Boulanger + Glacier

hcreates as Architects

Luneurs Boulanger + Glacier is situated in a busy little walking street in the Former French Concession, Shanghai. This French run neighbourhood store consists of an onsite working bakery and front retail space. Views through to the back-working space allow for the customer to visually interact with the baking process. The front shop space is intimate and compact, combining traditional rustic elements with sleek modern surfaces. The presentation of the baked goodies, combine a more traditional display at the back with a minimalistic "hero product" display on the counter.


Gold highlights, including a large gold convex mirror on the wall reference Luneur/the moon and bring an upmarket touch to the interior. Clean lines and distressed textures feature on the walls, floor and ceiling. The terrazzo floor, inlaid with brass strips, continue these lines, hand-laid piece by piece over a number of days. This attention to detail within the design is also reflected in the passion and quality in the craft of the ice cream and baked product.

Project Credits
Architects
Calgary’s new Central Library
next project

Calgary’s new Central Library

Libraries
Calgary, Alberta, Canada - Build completed in 2018
View Project