MAMALOUKA RESTAURANT MYKONOS - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ ΜΥΚΟΝΟΣ

MAMALOUKA RESTAURANT MYKONOS - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ ΜΥΚΟΝΟΣ

Designer
dimitris economou interiors
Location
Míkonos, Greece | View Map
Category
Restaurants

MAMALOUKA RESATURANT MYKONOS - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ ΜΥΚΟΝΟΣ -Με την πολυτέλεια της φυσικής ομορφιάς

dimitris economou interiors as Designers

Mediterranean cuisine restaurant in the center of Mykonos island, Greece, designed by interior architect Dimitris Economou. Mamalouka (the name is of a traditional Myconian salad) was created with an eye to the Cycladic architecture and also the trends of the Mediterranean Sea. Vivid coloured floor tiles and cozy chairs were combined to the light decorative touches of the walls, ethnic lighting and build-in banquettes with nicely decorated cushions according to Cycladic trends. The internal garden was enriched with sweet smelling plants such as basils and lavenders and also plants that remind Greece such as bougainvilleas. Several dining levels prevent monotony and create atmospheric dining corners. In addition to the traditional aesthetics comes a very modern touch, that of the second entrance of the restaurant, with fiber optics lighting built cleverly inside the wall with Plexiglas in the whole length of the passage way leading to the internal of the restaurant catching the eye from the outer alley and enabling the customers to enter and be happily surprised by the fabulous garden.


ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ - Με την πολυτέλεια της φυσικής ομορφιάς Με βασικό σχεδιαστικό γνώμονα τη δημιουργία ενός ζεστού φιλόξενου χώρου που να αποπνέει άνεση και πολυτέλεια χωρίς να κουράζει δημιουργήθηκε το μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο MAMALOUKA στη Μύκονο στο κέντρο της πόλης. Το βασικό ζητούμενο ήταν να μαγνητιστεί ο πελάτης από τον κεντρικό δρόμο στα σοκάκια του νησιού 20 μέτρα πιο μέσα, γιατί εκεί εκτείνεται η μεγάλη αυλή που φιλοξενεί το εστιατόριο. Γι αυτό το λόγο στο στενόμακρο διάδρομο της μιας εισόδου του ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ δημιουργήθηκε μια μοντέρνα έκδοση της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής αισθητικής με οπτικές ίνες και οπαλίνα αντί πέτρας και σοβά, που ανάβει το βράδυ, δημιουργεί ενδιαφέρον οπτικό εφφέ και προσελκύει τους περαστικούς. Στη δεύτερη είσοδο του εστιατορίου διατηρήθηκε η παραδοσιακή μυκονιατικη εικόνα, σχεδιάστηκε αφαιρετικά, με διακριτικό φωτισμό και χρωματιστά φυτά. Σε αντίθεση με τη συνήθη χρήση της τσιμεντοκονίας στο νησί, στο συγκεκριμένο έργο επιλέχτηκε πολύχρωμο χειροποίητο πλακάκι δαπέδου που δίνει μεσογειακό αέρα στο χώρο και χρησιμοποιήθηκε και ως διακοσμητικό στους τοίχους, δώθηκε περισσότερη έμφαση στα αρωματικά φυτά και στους άνετους χτιστούς καναπέδες και στα καθίσματα με γήινα και ζεστά ζωντανά χρώματα. Δημιουργήθηκε πολυεπίπεδη αυλή για να αποφευχθεί η μονοτονία αλλά και να έχουν οι περισσότεροι πελάτες οπτική επαφή με όλο το υπόλοιπο περιβάλλον. Το μπαρ βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της αυλής όπου μπορεί κανείς να πιει ποτό ή κοκτείλ χωρίς να ενοχλεί τους καθίμενους για φαγητό και χωρίς να αισθάνεται άβολα που βρισκεται σε χώρο εστιατορίου καθώς έχει σχεδιαστεί ένα διακριτικό διαχωριστικό.

Project Credits
Penthouse In Costa Blanca
next project

Penthouse In Costa Blanca

Private Houses
Alicante, Spain - Build completed in 2019
View Project