Mediatheque of Proville

Mediatheque of Proville

Architect
TANK Architects
Location
Proville, France | View Map
Project Year
2008
Category
Libraries

Cultural Centres
Julien Lanoo

Mediatheque of Proville

TANK Architects as Architects

The new mediatheque of Proville has to open onto the village and become a place of exchange and culture, a public library and a surprising and enthusiastic place inviting everyone to the pleasure of reading. Create a contemporary architecture dealing with the environment and the existing elements. The new spaces created are offering changing atmospheres. Large aluminium windows admit lots of natural light and the roof can be used as a terrace for reading outdoors overlooking the church tower and the trees around. The building has a metalic frame clad in wood that will turn grey as it ages. The balance between town and nature’s reached with an environmental approach: large aluminium windows to take advantage of the natural light and supplies of heat, and respiring partitions with systematic outside thermic insulation.

Project Credits
Product Spec Sheet

417. KAP – Kapellenhof
next project

417. KAP – Kapellenhof

Housing
Vienna, Austria - Build completed in 2019
View Project