Millers Point Apartment

Millers Point Apartment

Architect
Mathieson Architects
Location
Sydney NSW, Australia | View Map
Project Year
2017
Category
Apartments
Romello Pereira

Millers Point Apartment

Mathieson Architects as Architects

Located within Sydney’s landmark Observatory Tower, the apartment occupies a corner position with expansive northern views, taking advantage of brilliant natural light. The interior of this apartment was re-planned in its entirety accomodating 3 bedrooms, study, cellar and an expansive living areas.

 

This private sanctuary elevates the standard for urban tranquility with thoughtful interiors designed by Mathieson Architects. Sculptural lightness pervades the vast open-plan living that is inspired by a unison of both art and design.

 

The spaces mimic those of a gallery and set out to create an environment that evokes a sense of elegance through a harmonious balance of space and light.

 

Responsive to the changing shades of day and evening, a refined palette of muted materials, including limestone and dark stained oak, allows light to transform and animate the space.

 

Perfectly positioned, the residence enjoys intimate views of the Harbour Bridge and Opera House.

 

Key products used:

Flooring - Honed Gohera Limestone Slabs

Lighting - Viabizzuno Lighting
Rugs - Silk and Sisal

Kitchen is Honed Black Granite, Steel Framing and Dark Stained Oak Joinery
Black internal Blum Intivo drawer system with Blum fitments.

Vanity/Shaving Cabinet
Limestone hob with Duravit wall hung basin and stainless steel mixer tap.

Share or Add Millers Point Apartment to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrand
LightingViabizzuno
Wall hung basin / Stainless steel mixer tapDuravit
Intivo drawer system with Blum fitmentsBlum
Product Spec Sheet
Lighting
Wall hung basin / Stainless steel mixer tap
by Duravit
Intivo drawer system with Blum fitments
by Blum
NB apartment
next project

NB apartment

Apartments
Itaim Bibi, São Paulo, Brazil - Build completed in 2020
View Project