Mirror Maze

Mirror Maze

Designer
YAEL PERRY | INTERIOR DESIGNER
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Itay Benit

Mirror Maze

YAEL PERRY | INTERIOR DESIGNER as Designers

Mirror surfaces are used to reflect natural light and create the illusion of larger spaces in this small duplex in the heart of Tel Aviv, renovated by Interior Designer Yael perry. The owner of this 62 sqm (+30 sqm balcony) Duplex wished to create a modern stylish getaway for himself in the heart of Tel Aviv. Interior Designer Yael Perry was chosen for the project. Perry had previous experience with refurbishing and modernizing small complicated living spaces, but this project presents a whole new set of challenges.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The duplex, originally divided into small spaces that couldn’t match the customer needs. The duplex has a limited floor plan of just over 62 square meters (~30 square meters on each floor), but it features a generous number of openings that flood the interior with natural light. To emphasise these openings, Perry framed them with black belgian style windows & placed an array of mirrors around the flat's interior. Most of the interior walls, sections, storage spaces & kitchen were covered with mirrors to increase the presence of these openings & create the illusion of larger & double spaces.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

Perry created various alternative plans for the interior. The first attempted to create a separate space for the living room & a space for the dining area & kitchen while the others included an open plan for the kitchen & living room. The apartment's previous plan featured a segregated layout with public spaces on the main floor being divided by a massive concrete & terrazzo staircase which were preserved during the renovation process. We chose the first plan, separating the kitchen from the living space. The guest bathroom was located in a square space next to the entrance on the main floor. part of it is under the staircase, where we created a hidden storage space. Perry planned the guest bathroom as a mirror maze. Next to the entrance, a mirrored door leads to the guest bathroom. All walls (in & out the bathroom) & a hidden storage space were covered with mirrors. It provides a surprise, a unique experience of reflections & disorientation in the space.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The material palette on the main floor is direct and bare including concrete, mirrored surfaces, glass & leather furniture that suits the customer style. On the upper floor, in the sleeping & private areas, we used softer materials such as wood, linen, mirrored surfaces & white tiles in the master bathroom.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit

The upper floor was planned for the private & sleeping area. The tiny bathroom was extended & the shower was separated from the toilet unlike it was originally, where the shower and toilet were on the same square meter. The floor was extended between the bathroom and the staircase by casting a new concrete floor to create a comfortable pass and entrance to the sleeping area and the roof terrace. The master bathroom exterior walls were covered with mirrors as well as the wardrobe to increase the presence of the high openings that lead to the terrace & create the illusion of larger & double spaces.

photo_credit Itay Benit
Itay Benit
photo_credit Itay Benit
Itay Benit
Caption
Caption
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersFlos
ManufacturersKnoll
Wassily™ Chair
Product Spec Sheet
Manufacturers
Toio by Flos
Manufacturers
Wassily™ Chair by Knoll
Featured Projects
Latest Products
News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More

Neostudio Architekci create a dynamic new urban space within the historic fabric of a Polish city
22 Sep 2022 News
Neostudio Architekci create a dynamic new urban space within the historic fabric of a Polish city

Bus Stop Education Community Center by Neostudio Architekci works with historic building fabric to f... More

10 modern living rooms with lustrous fireplaces
21 Sep 2022 News
10 modern living rooms with lustrous fireplaces

For ages, the functional need of a fireplace has been to fulfil the heating requirements of a space.... More