PL Apartment

PL Apartment

Designer
YAEL PERRY | INTERIOR DESIGNER
Location
Ramat Hasharon, Israel | View Map
Project Year
2022
Category
Apartments
Karin Ravenna

PL Apartment

YAEL PERRY | INTERIOR DESIGNER as Interior Designer

This 115 sqm apartment is located in the suburbs of Tel Aviv.

The apartment's previous plan featured a segregated layout including the public & private spaces divided by a long wall. The kitchen was small and the public space, living & dining area were located in a long, narrow space.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The apartment was designed for a couple with a girl and a dog who wanted a contemporary cozy space that would include a public open plan, two bedrooms with en-suite bathrooms, a home office, work areas and lots of storage space.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

Interior Designer Yael Perry took the task & created various alternative plans for the interior. For Perry, the most important challenge was to change the long narrow structure and create a new open plan, square structure for the public space where the kitchen, dining area and living room.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The long wall that crossed the apartment & divided it into two long strips was removed during the demolition work and the concrete pillars remained raw and integrated into the design.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

an asymmetrical birch wood library crosses the apartment space. It divides it into separate spaces - the public & the private areas.

Further on, in the public space, located a parallel kitchen including custom made birch wood cabinets, a work surface and a kitchen island used for a cooking, sitting & storage space covered with black natural stone.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The old kitchen turned into a square home office surrounded by glass.

Adjacent to the home office, located the dining area. the oak wood dining table surrounded by thin black chairs & a wood bench that plays in black-wood balance that works with the birch wood carpentry that cross the apartment.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The open plan includes the living room that is located by the black  framed doors opened up to the apartment's view. a modular with deep seats to create an elegant lounge sofa was chosen for the living room with a TV rotate screen that is used in all the public areas.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The master suite remained in its original location. all Internal walls & partitions were removed. Perry divided the spaces using custom white & birch wood carpentry partitions & storage spaces that delimits the bedroom areas and contains wardrobes, a library, an additional work area and a hidden entrance to the bedroom and bathroom.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

In addition to the master suite, a new suite unit was planned for the teenage daughter which provides privacy through three adjacent spaces - a bedroom, a study/wardrobe area and a bathroom. The suite unit is designed in the same design language of the rest of the apartment. The bathroom floor is covered with black & white terrazzo, withe walls & black framed strips glass.

photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna
photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna
photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna
photo_credit Karin Ravenna
Karin Ravenna

The careful planning along with the repetition of the design language illustrates that in this project, as always, Perry created a perfect continuity between the spaces thanks to a connecting thread of interior plan, materials and design elements that connect the apartment to a whole and harmonious space.

Caption
Caption
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
LightFlos
SofaHAY
Mags Soft Sofa
Product Spec Sheet
Light
Sofa
Mags Soft Sofa by HAY
Featured Projects
Latest Products
News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark
31 Jan 2023 News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark

The seaport town Esbjerg on the west coast of Denmark welcomes a new maritime centre designed by Osl... More

10 private houses with luxurious stone bathrooms
31 Jan 2023 Specification
10 private houses with luxurious stone bathrooms

Elaborate marble, limestone masterpieces, opulent onyx or travertine sanctuaries; Stone bathrooms ar... More

Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas
31 Jan 2023 News
Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas

Housed in the flourishing plains on the perimeter of the urban area of the Otura village, the Soleda... More

Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements
31 Jan 2023 News
Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements

Perched on the riverbank of the Yangtze River in Wuhan, the No Art bookstore by Qing Studio occupies... More

Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube
31 Jan 2023 News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube

Built on a unique site proposed for Viennese social housing adjacent to the Danube River, this commu... More

JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm
31 Jan 2023 News
JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm

Located in the Delfshaven neighbourhood of Rotterdam, Loft Office, designed by JVST, is a conversion... More

Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok
31 Jan 2023 News
Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok

In the heart of Bangkok, Benchakitti Rainforest Observatory by HAS Design and Research provides an a... More

Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More