Mr. Simon

Mr. Simon

Project Year
2018
Category
Bars
Virginie Foubert – photography

Mr. Simon - Botanico alchimista project by Visual Display

VISUAL DISPLAY - Interior / Identity / Stories as Interior Architects

Hidden behind a broom closet of a freshly opened restaurant, Mr. Simon is a cocktail bar where guests are able to get in by phone reservation only and in possession of an access code, which changes daily. The interior project, born together with the ideation of the name and creative concept, is conceived as the eclectic apartment of Mr Simon, a botanical alchemist, passionate explorer and memorabilia collector, but most of all, expert mixologist. A cosy deep blue living room where Simon is the landlord and stylish bartender. The bar is furnished with an eclectic array of velvet chairs and vintage objects that represent a variety of worldly styles, providing a fresh twist on some classic styles. The room hosts 25 seats only and a marble top counter full of ingredients and strange souvenirs.
Customers feel as guests in Simon's house, where everything is designed to make them feel good: low lights, beautiful music in the background, mirrors and cosy furnishing. The experience is enchanting and immersive: cocktails are unusual and can be chosen from menus collected by the host during his trips around the world or improvised by the inspiration of the moment. The well-stocked liquor display includes a wide range of whiskeys and bourbons with a predilection for Japanese labels and a very fine selection of typically Italian vermouth. The menu also comprehends a small but sophisticated food selection to go with the drinks such as wagyu beef tasting, tartare burger and fresh oysters.

UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE
next project

UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE

Universities
Oxford, United Kingdom - Build completed in 2013
View Project