Muroexe Amsterdam

Muroexe Amsterdam

Architect
Destudio Arquitectura
Location
Kalverstraat 163, Amsterdam, Netherlands
Project Year
2019
Category
Shops

Muroexe Amsterdam

Destudio Arquitectura as Architects

Our work materializing the spatial idea of ​​the brand continues in this project, this time in a typical Dutch building, with a reduced facade and several floors, in the commercial street par excellence of the Netherlands: Kalverstraat.
Once again, the construction is left bare, with the slabs made in seen collaborating sheet, as well as the installations of both air conditioning and electricity.
The space is favored by natural lighting, with skylights and large windows on the main and rear façade, to absorb the scarce natural light of a location at this latitude.
The commercial space on the ground floor is maximized, leaving the testers on the first floor, and using the upper floors as storage, office and toilet.
We capture the attention of the pedestrian in the entrance space, which is conceived as a double height in which hanging bars of more than six meters in length stand out, as well as a large projection on a concrete wall.

Project Credits
Private Home Belsil
next project

Private Home Belsil

Private Houses
Schilde, Belgium
View Project