Norrtälje mortuary

Norrtälje mortuary

Hospitals
Norrtälje, Sweden - Build completed in 2015
Åke E:son Lindman

NORRTÄLJE MORTUARY

LINK Arkitektur as Architects

The new mortuary at Norrtälje hospital was completed in February 2015 and is an extension of the existing hospital. Throughout the project, there were two areas of focus; to provide relations with the possibility of saying goodbye in a non-confessional, worthy setting, and creating a good working environment for staff with a functional flow in relation to the existing hospital.


The brick façade is characterised by intricate detailing with pronounced brickwork and window frames and doorframes of polished concrete. Both the outsides and insides of the exterior walls are clad in brick, white stained ash panels encase the viewing room and the floors have limestone patterning. The viewing room has a brick wall relief with a clerestory that enhances the pattern effect. Outside, the viewing room is surrounded by a small garden – a place for reflection. The mortuary’s other operations take place downstairs, where the setting is of more traditional hospital character.

Project team
WSP
Partner
The Zig Zag Building
next project

The Zig Zag Building

Offices and Apartments
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter