PEER PENTHOUSE - Urban penthouse

PEER PENTHOUSE - Urban penthouse

Architect
PAZGERSH Architecture + Design
Location
Tel Aviv, Israel
Project Year
2018
Category
Private Houses
Amit Geron

PEER PENTHOUSE - Urban penthouse

PAZGERSH Architecture + Design as Architects

The Peer penthouse is located in one of Tel Aviv's prestigious high rise tower's. The inspiration for this project is a Manhattan luxurious penthouse. TLV’s urban skyline is seen as concept model for this project. The city’s urban themes is transformed and interpreted to interior design for the project. The apartment was planned for the owner of a leading advertising agency. The penthouse is separated to two general spaces; public spaces for entertainment and private quarters of residence.


The public areas in the project consist of entrance foyer, living room, and exterior terrace with a stainless steel reflection pool, dinning space, and an open kitchen. The material palate chosen for these areas were; black steel, black slate stone, anodized steel partitions, modern Italian furniture, and modern art. The metal vertical partitions act as a visual element which filters southern light all through day light. A hidden aluminum door within the interior elevation connects the two major spaces on the apartment. Once crossing the aluminum door the visitor is exposed to a private foyer which connects the guest bd. and a master bd.


In the design of the guest toilet the color palate continues the dark and metallic urban materials used in the public spaces. . The design of the bedrooms followed warm material palate was used to distinguish the bed rooms from the other parts of the house. To enhance the intimate atmosphere in the bed rooms, the floors are designed in dark French oak parquets with combination ethnic rugs. In master bedroom the bath planned as an open room with glass partitions. The room’s walls are covered by white Egyptian Oniks stone, a quote from David Bowie song “heroes” is embedded in the white Tasos stone floor.


In summary:

The project examines the dialogue between urban skyline and intimacy. in the process of designing we have explored the edges of defining material’s that are associated with city’s textures and creating a new habitat for a home.

Project team
Air France Business Lounge
next project

Air France Business Lounge

Commercials/Industrials and Passenger Terminals
Paris, France
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter