PERÍMETRO

PERÍMETRO

Location
Madrid, Spain
Project Year
2012
Category
Private Houses
Orlando Gutierrez

PERÍMETRO

Zooco Estudio as Interior Architects

Perimetro is the title of the space created by the young team of architects ZOOCO. A real home in a space of 36 m2.


The project is an open space with a clear and concise geometry, which is transformed into a living space by the compression and the expansion of bands that run around the perimeter. These elements provide it with spatial tension, configurig the necessary circles to accommodate a house in its minimum expression. The scheme is very clear, "full" in the perimeter as a server space and "empty" in the center, as an habitable space. Each wall has a goal and a function by creating one central stay where life carries out. The surface of each wall show outgoing and incoming stays getting the different scenes of daily use. In a panoramic 360 ° from left to right we found: rest area, formed by a wall that connects the sleeping area and the rest area; the bathroom, with a wall of an urban environment; the kitchen and the dining area, where you will find everything you need to use; and finally, a green area with aromatic herbs that allows to disconnect from everyday life and enjoy of an exceptional area.


The architects perceive this property as a whole, a set . The use of space in a different way creates a unique concept without forgetting practicality and comfort , without borders.


A great part of the project is covered by glass mosaic HISBALIT . The intention was to create a singular and unique space using the distinctive materials: the touch of wood on the floor, the effect of a ceiling coated by mirror and the play of colors and mosaics, that provides to the whole space a point of attachment.

Project team
Interior Architects
Photographers
Ronald McDonald Centre
next project

Ronald McDonald Centre

Sports Centres
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter