Primary School in Vila Nova da Barquinha

Primary School in Vila Nova da Barquinha

Architect
Aires Mateus Architects
Location
Vila Nova da Barquinha, Portugal | View Map
Project Year
2011
Category
Primary Schools
Aires Mateus

Primary School in Vila Nova da Barquinha

Aires Mateus Architects as Architects

The program starts with the creation of a school complex. The facility will also be available for other uses within the community. The program has been extended to the creation of a life-science centre and other functions that will be used independently. This condition meant that these areas needed access from the outside. The building creates a boundary that protects the teaching areas which, grouped in the center by year group, give rise to a continuous exterior space.

photo_credit Aires Mateus
Aires Mateus
photo_credit Aires Mateus
Aires Mateus

The courtyard is an alternative transit system and is also a controlled area. Spaces are characterized by precise volumes of different heights. The program is laid out to allow several uses and circulation paths. The spaces are defined by their size and are ready endure life. They are neutral, white. The same logic is applied to the exterior, in the walls and pavements. The openings all have the same size. The project manages in a precise way, very few elements.

photo_credit Aires Mateus
Aires Mateus
photo_credit Aires Mateus
Aires Mateus
photo_credit Aires Mateus
Aires Mateus
Caption
Caption
Caption
This story is available in multiple languages
Project Credits
Engineers
Landscape Architects
Engineers
Product Spec Sheet

PH6 House
next project

PH6 House

Private Houses
Mexico - Build completed in 2021
View Project