Private house in Vittorio Veneto

Private house in Vittorio Veneto

Architect
Giovanni Zanella
Location
Vittorio Veneto, Province of Treviso, Italy
Category
Private Houses
Matteo Cirenei

Private house in Vittorio Veneto

ABIMIS as Manufacturers

Rural tradition and modernity come together in a charming farmhouse set among the green hills of Treviso

A rustic exterior and contemporary interiors define this welcoming home in Fregona, which enjoys panoramic views and is just a stone’s throw from Vittorio Veneto.

 

The two-storey building, dating back to the early 20th century, was originally used as a barn, housing animals on the ground floor and a hayloft on the first floor.

 

Thanks to the conversion project by the architect Giovanni Zanella, the building has now been completely renovated, extended and transformed into a detached house which combines charming aesthetics with total functionality and a contemporary touch, offering all the creature comforts of a modern home.

 

In fact, the restoration work was carried out keeping the typical architectural characteristics and original features of the farmhouse, with stones, exposed brickwork and spruce wood defining the façades.  The two floors of the house have also been maintained, although the organisation of the rooms and their extension have been adapted for residential use. 

 

Inside the farmhouse, you can see some of the same colours and materials used on the outside: lime cladding, grey/green-coloured natural earth, wood and original local stone, together with other high-performance materials such as steel. These materials flow through the various rooms, creating a cosy atmosphere combined with a sense of charming simplicity.

 

Striking the perfect balance between past and present, the contemporary design of the Abimis Ego kitchen blends in effortlessly with the traditional surroundings of this rural building.

 

This ground-floor kitchen has a warm, cosy room all to itself, with the large patio door making it bright and directly accessible from the front garden, thereby creating natural continuity between the different environments.

 

Ego, made entirely from AISI 304 stainless steel, is the tailor-made kitchen by Abimis, customised according to each project's specific requirements and made to measure with exceptional craftsmanship and attention to detail.

 

The concept behind every Ego starts with a key feature: the bevelled flush doors that are fully integrated into the kitchen structure, a real genetic matrix that characterises every project.

 

In these stunning surroundings, Ego's ergonomics, with only one side of the kitchen resting against the wall, allows for visual freedom and freedom of movement, organising the various daily activities in the best way possible. This makes not only the act of cooking more comfortable, but also moments spent socialising with friends: the work surface actually extends, creating a practical snack bar.

 

This kitchen is equipped with a double wash area, as well as a larger sink dedicated to the preparation area. It is also possible to use a hidden second sink which perfectly integrates into the work surface and complements the cooking area.

 

Ego transforms the room into a functional and versatile environment that is perfect for socialising, helping to create that pleasant stylistic combination of tradition and innovation, which is something that characterises the entire home.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Manufacturers
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersABIMISEgo
Product Spec Sheet
Manufacturers
Ego by ABIMIS
Black Shed
next project

Black Shed

Private Houses
Dunvegan, United Kingdom - Build completed in 2008
View Project