Procopio

Procopio

Architect
StudioDiDeA
Location
Palermo, Italy | View Map
Project Year
2019
Category
Restaurants
Studio Didea Architetti Associati
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
StoolPEDRALI SPA
QUADRA
ManufacturersMarazzi
ManufacturersColico srl
NeapolisMoretti Forni
SuppliersSagrim

Product Spec Sheet
Stool
QUADRA by PEDRALI SPA
Manufacturers
by Marazzi
Manufacturers
Neapolis
Suppliers
by Sagrim

Procopio

StudioDiDeA as Architects

The restaurant can be accessed via an interior courtyard of a building in the historical centre of Palermo. Two big glazed floor to ceiling windows open onto the square. The venue has a longitudinal development and windows on two sides; at the centre a volume hosts the counter and the kitchen, partially screened by an iron framed glass wall that allows natural light to come in.


The place is imagined as a grey box thanks to use use of grey resin over walls and ceiling. The basement of the kitchen / counter volume is coated in local Billiemi marble but with two different textures.


The same material is used for the pendant lamps over the table, designed by Studio DiDeA and realized by local artisans. Spotlights are used for the kitchen counter zone.


In this grey box custom designed furnishing elements as the ash wood bench and the bottle rack stand out.  

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
dscout
next project

dscout

Offices
Chicago, IL, USA - Build completed in 2019
View Project