Randers Social and Health Care School

Randers Social and Health Care School

Architect
Kontur Arkitekter
Location
Minervavej, Randers, Denmark
Project Year
2012
Category
Primary Schools

Secondary Schools

Randers Social and Health Care School

Kontur Arkitekter as Architects

New building and reconstruction to sosu randers


The starting point for the task has been to make an extension in respect to the existing school buildings and fitting the extension and the refurbishment into the architectural context.At the same time the extension will showcase a contemporary expression. The new building for the Social and Health Care School stands as an open learning center with a minimization of the traditional ”long corridors”. The training / class rooms are located as the ”backbone” to the north facing the new courtyard.


The heart of the new extension is the large central area connecting the two levels that serves as both study and lounge, where the students have the opportunity to work in groups, study or relax. To the south - facing the entrance - the more common functions are placed, such as group rooms, supply rooms, rest rooms and offices. Transparency in the new building gives the impression that the school is full of life.


Interior RA
next project

Interior RA

Private Houses
Bassano del Grappa, Province of Vicenza, Italy - Build completed in 2020
View Project