Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
RC House
André Nazareth
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Sun louvresHunter Douglas Architectural
Wall PaintsSuvinil
Kitchen and Bath Plumbing FixturesDeca
Cladding StoreEkko Revestimentos
Kitchen Woosworking CompanyFlorense
Marble CompanyGuandu Mármores

Product Spec Sheet
Wall Paints
by Suvinil
Kitchen and Bath Plumbing Fixtures
by Deca
Cladding Store
Kitchen Woosworking Company
Marble Company

Casa RC House

PKB Arquitetura as Architects

Open and transparent spaces composes the Casa RC, a architecture design of PKB Arquitetura in partnership with Salt Arquitetura. Located in Barra da Tijuca, in the city of Rio de Janeiro, the design of the house followed one of the requests of the residents: they wanted to have the feeling of living inside a forest. Thus, the ground floor works as a large balcony facing the outside.


Integration is the main feature on this first floor. The panels are a solution that allows permeability and connection of the rooms between themselves and with the exterior. The few internal walls and the wood panels between the kitchen and the dining room allow the area to become wider or more reserved, depending on the occasion. Large glass panels allow the indoors to have full view of the entire garden around the house. So, outdoor planning became as important as interior design.


Another request of the residents, a couple with their three daughters, was that the decoration was modern and practical. The choice of easy-care materials, such as travertine marble, was essential in avoiding problems with wet feet on the ground floor, for example.


In addition, the pool has two different materials; the hijau stone and hitam stone (placed on the sides) emphasizing even more the green of the environment. A streak swimming pool of 16m and a wet deck composes the pool. The surrounding wooden deck has a Jacuzzi in hitam stone. In addition, on one side of the pool is the stairway to the underground sauna, which has an underwater glass display. The upstairs has three suites one for each daughter and a master suite of the couple with 130sqm, including home office, TV lounge and spa. The goal is to offer total privacy on the upper floor and an excellent living area on the lower level.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Kayak Point House
next project

Kayak Point House

Private Houses
Stanwood, WA, USA
View Project