Refurbishment Coworking “BBF Market Plaza”

Refurbishment Coworking “BBF Market Plaza”

Architect
Nimba Studio
Location
Uribitarte Kalea, 6, Bilbao, Bizkaia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Biderbost_photo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ChairIKEA
MARKUS Office chair
TableINCLASS Design
Lamp GloboINESLAM ILUMINACIÓN
Table BenchMOBEL LINEA
LockersStyl-taquillas

Product Spec Sheet
Chair
MARKUS Office chair by IKEA
Table
Lamp Globo
Table Bench
Lockers

Refurbishment Coworking “BBF Market Plaza”

Nimba Studio as Architects

The new coworking space known as “BBF Market Plaza” is located on the ground floor of the Bilbao Berrikuntza Faktoria building(BBF) and aims to become a point of exchange of experiences, in which all kinds of users work and interact with the rest of the students and companies located in the building. The space itself is unique as it has a generous double height with a walkway running through it.

photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo

Before the intervention, this space was dark and non-inviting due to the lack of natural light, the use of dark colours and the lack of transparency with the adjacent areas of the building. This was not aligned with the values and image of BBF and needed a change.

photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo

"Bringing the outside to the inside” was inspired by The Weather Project by artist Olafur Eliasson. The design seeks to achieve the feeling of an outdoor environment inside the building, with light and bright colours, light spheres as the main lighting and decorative element and mirrors that reflect light, in addition to enhancing the existing structural elements.

photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo

To achieve this, the ceiling and the metal elements are covered in a vibrant yellow that transmits light and energy to the interior of the space. The coworking space can accommodate 30 people, in four different types of workstations, which will facilitate the location of different types of users; from freelancers to start-ups. The lighting system is designed using “balloon” type lamps of different sizes that can be controlled to achieve different lighting for special occasions such as presentations, conferences, etc.

photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo
photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo
photo_credit Biderbost_photo
Biderbost_photo
Caption
Caption
Caption

Material Used :
1. Mobel Linea - Table Bench
2. Inclass - Table folding semicircular
3. Inclass - Table folding rectangular 
4. Inclass - Table Cadi
5. Ikea - Chair Markus
6. Styl taquillas - Lockers
7. Ineslam Iluminación - Lamp Globo VEN PG600/OPA, VEN P400/OPA, VEN P300/OPA, VEN P180/OPA

 

Software Used :
- Autocad  

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Photographers
THE SANCTUARY
next project

THE SANCTUARY

Private Houses
Palo Alto, CA, USA - Build completed in 2018
View Project