Remastering

Remastering

Architect
OPLÀN studio
Location
Genoa, Italy | View Map
Project Year
2019
Category
Apartments
OPLÀN studio

Remastering

OPLÀN studio as Architects

The client, as the frontman of a Genoese rock band, needs a room completely devote to his music, entirely soundproofed, so a half of the living became a new rec room. The tiny white-painted open space revolves around a central corridor in Sienna colour, which ideally separates the living at the entrance from the kitchen.

 

A cold colour palette made of blue, black and teal of the kitchen contrasts with the Sienna corridor, which however returns in the joints between the 10x10 tiles laid up to the ceiling. Kitchen cabinets are regularly produced, but details give personality, as the designed handles and the total black worktop. Seats around the table are vintage “Chiavarina” chairs rescued from the dump and restored (Chiavarina is a very light chair produced in Liguria at the beginning of 19th century), the side table in the living room covered with goat fur is designed by OPLÀN studio.

 

Pictures in the dining room were painted by Corrado Zeni and musical paintings are by Antonio Battaglia. The relaxing light blue in the bedroom has a darker tone on the headboard, while the black joints between light grey tiles in the bathroom create a strong contrast, as well as in the kitchen covering.

 

Material Used:
1. Arredo3 – Kitchen cabinets – Time collection

2. Globo – Sanitary – Forty3 collection

3. Ceramica Vogue – Tiles – Interni collection

4. Vitra – Chair – DCW

Share or Add Remastering to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Sanitary – Forty3 collectionCeramica Globo S.p.a.Forty3
Tiles – Interni collectionCeramica VogueBisello Interni
Chair – DCWVitra.
Product Spec Sheet
Sanitary – Forty3 collection
Tiles – Interni collection
Chair – DCW
by Vitra.
Alaska Airlines Lounge at SeaTac Int'l Airport
next project

Alaska Airlines Lounge at SeaTac Int'l Airport

Passenger Terminals, Bars and Cafés and Visitor Center
SeaTac, WA, USA - Build completed in 2019
View Project