Résidence de la Remontée

Résidence de la Remontée

Architect
Parka Architecture & Design
Location
Cap-Rouge, Québec (Qc), Canada
Project Year
2016
Category
Housing
Jessy Bernier Photographe

Résidence de la Remontée

Parka Architecture & Design as Architects

This residential project has been realised for a professional hockey player and his young family. Parka’s intention was to design a contemporary, minimalist home, with large black windows and white acrylic coating, on a sloping site that offers incredible views of the Parc des Laurentides.


The three-storey house layout includes a garage, a training room, an indoor synthetic surface skating rink and a large kitchen for large receptions. Particular attention has been paid to the windows to maximize the contribution of natural light and to increase the views on the outside panorama. The size of the windows and their jambs at the level of the ground give the impression of inhabiting the outdoors. Living areas at two levels on the main floor emphasise an open-living concept, while the large-scale windows create a sense of transparency throughout the home.


The level of the land has been a technical and structural challenge for the exterior layout and the foundations of the residence. Externally, a wooden path separating the swimming pool area and an open-green space emphasises the shape of the house, while an outdoor kitchen communicates with the inside, allowing the family to use the space year round.


Material Used:

1. "PERMACON" Masonry Cover, Levamodel, BLACK ROCKLAND Color, Small Stoneformat

2. "MAIBEC" Cedarwood Finish Rough Finish, Contemporary EM + Profile, Naturalcolor

3."ADEX" Acryliccoating, Sandblastedfinish, Color Z-210-1E

4. "SHALWIN"Insulatedaluminumdoor, S-65 Series

5."SHALWIN"Light Curtain Wall Aluminumwindow, S-65Series

6. "GARAGA"Panoramicliftingdoor, California Model

Project team
Product Specifications
BrandCategoryProducts
GaragaGaragaManufacturers
MaibecMaibecManufacturers
PermaconPermaconMasonry Cover, Levamodel, BLACK ROCKLAND Color, Small Stoneformat
Shalwin IncShalwin IncInsulated Aluminum Door, S-65 Series
Kampos House in the Greek island of Paros
next project

Kampos House in the Greek island of Paros

Private Houses
Kampos, Paros, Greece - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter