Restyling IM

Restyling IM

Architect
Didonè Comacchio Architects
Location
Rosà, VI, Italy
Project Year
2018
Category
Factories

RestylingIM

Didonè Comacchio Architects as Architects

A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso.


The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces. The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.

The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.

A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles.

Share or Add Restyling IM to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersKnoll
ManufacturersOLEV
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Knoll
Manufacturers
by OLEV
Former Diamond Exchange, Capital C
next project

Former Diamond Exchange, Capital C

Offices
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2019
View Project