Rikyu by boy Tokyo
Thanawatchu Creative Production Co., Ltd.

Rikyu by boy Tokyo

Bangkok Tokyo Architecture as Architects

Situated amongst towering condominiums in bustling Bangkok, this renovation project converts a 2-storey, 3-generation home into a hair salon. By removing the interior walls, the building is reduced to its shell, re-defining its presence within the lush but urban landscape. The main components are a central two-story core surrounded by a large roof, creating a corridor-like one-room space on the first floor. This roof and extended glass facade are entirely new. Through the gaps between the roof and walls, plenty of natural light reflects off the floor and mirrors into the space within. Old, new and relocated windows from the previous salon juxtapose into various shapes of framed greenery. The one-room yet complex interior space is defined by diversified atmospheres and function. The open salon does not only blur the boundaries between the indoor and outdoor environment, but is an also intermediary for each world to coexist simultaneously; an architecture in between spaces.

 

Material Used :
1. Vista Inno – Slef-Leveling Epoxy flooring
2. TOA – Interior acrylic paint (matte)
3. Beyer – Synotex Roof Paint
4. Three Touch Asia – Wall tile – Blezz Porcelien Tiles
5. Cotto – Mosaic Floor Tiles

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Synotex Roof PaintBeger
Mosaic Floor TilesCOTTO
Interior acrylic paint (matte)TOA Paint
Self-Leveling Epoxy flooringVista Inno
Product Spec Sheet
Synotex Roof Paint
by Beger
Mosaic Floor Tiles
by COTTO
Interior acrylic paint (matte)
Self-Leveling Epoxy flooring
Country house
next project

Country house

Private Houses
Veneto, Italy - Build completed in 2019
View Project