Row Office

Row Office

Architect
banduksmithstudio
Location
Ahmedabad, Gujarat, India
Project Year
2017
Category
Offices
Vishal Mehta

Row Office

banduksmithstudio as Architects

The law office adapts an aging, dingy row house to create a narrow new work space full of light. As an intervention to extend the life of ageing building stock, it is representative of the great potential for transformation that lacklustre, dated buildings can have. Lines between furniture, interior and architecture are blurred to generate a seamless habitable space, structured by the demolition of walls and insertion of a steel frame, which stabilizes the opened structure. A bi-centric spiral staircase of steel fills the cut-out that allows light to fall through all the floors. The work space extends above the building under the shade of an enveloping roof, which also ties the new framework and completes the operation.

 

Material Used:

1. Jaisalmer stone - flooring

2. Vitrified tiles

3. Teak and Mango wood

4. Jindal aluminium

5. Tata MS sections

6. Modi - glass

 

Share or Add Row Office to your Collections
Project Credits
Imperial War Museums
next project

Imperial War Museums

Museums
London, United Kingdom
View Project