SIPCAM offices

SIPCAM offices

Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Germán Cabo

Sipcam Offices

Dobleese Space&Branding as Interior Architects

Let's take a break! Who said you can't rest at work? The expansion of the Sipcam Iberia offices in Valencia was born with the aim of offering its workers those moments of disconnection and relaxation during busy working days.

 

We start from the complex challenge of making two functions coexist as opposed as work and leisure. Design a fluid space, where these two worlds coexist and be able to enjoy those breaks in a different way.

 

The main design resource is based on its corporate image, exploring all the possibilities that the brand offers. It seeks to unleash its full potential and like this give a formal response to the functional duality that the program presents. As a consequence, a project is born in which the combination of curved and dynamic shapes, added to an expanded color range, manages to transport the user to a new space where escape from the daily monotony.

 

Functionally, the harmonious coexistence between these spaces is achieved through a dynamic but controlled distribution. The plant has been divided into work areas with offices and two dining rooms that combine food service with spaces for leisure and relaxation. The connection between the current offices and the new extension is made in a fluid way through the aesthetic continuation of compartmentalisation, finishes and furniture. The continuous pavements in decorative mortar of different colors,serve as a visual union between the existing and new offices, and they are in charge of zoning the program. 

 

Rigid visual barriers such as partitions are diluted by permeable wooden lattices. These bring the user to dining areas.The will to generate an aesthetic change that accompanies the functional one, enhances the premises of the project approach, a space where disconnect and relax. Colors, textures and materials are the main players in this fun place. A setting made up of food and recreation areas accompanied by a warm and welcoming atmosphere.

 

In the new Sipcam space, meeting in an informal way, enjoying a lunch break or simply having a coffee, become habits in which time stops to give away moments of disconnection.

 

Photos: Germán Cabo

Read story in Español

Project Credits
Interior Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersPEDRALI
Product Spec Sheet
Manufacturers
by PEDRALI
Featured Projects
Latest Products
News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas
6 Jul 2022 News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas

Located in Austin, Texas, The Pitch is a new hospitality and entertainment complex made from shippin... More

Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture
6 Jul 2022 News
Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture

Located in the Austrian Alps, Chalet D is a family holiday home that includes a spa area. Modern and... More

The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands
4 Jul 2022 News
The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands

Designed for the Floriade 2022 Expo, The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio is a nearly 100%... More

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework
4 Jul 2022 News
Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Arch... More

Top 10 Trending Tiles
4 Jul 2022 News
Top 10 Trending Tiles

From bathroom walls to flooring for living spaces, tiling provides a durable, easy-to-maintain finis... More

BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods
3 Jul 2022 News
BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods

In Manor, Norway, The Plus is a new furniture factory by BIG for furniture manufacturer Vestre. Inco... More

RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood
3 Jul 2022 News
RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood

In the 11th district of Paris, the architecture of the neighbourhood has a spontaneous feel characte... More

Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More