Slack Technologies Vancouver Headquarters

Slack Technologies Vancouver Headquarters

Architect
Leckie Studio Architecture + Design
Location
Vancouver, BC, Canada | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Ema Peter

Slack technologies vancouver headquarters

Leckie Studio Architecture + Design as Architects

Award-winning communications-based software company Slack located its multi-level headquarters in Vancouver’s Yaletown heritage district. The office encompass a total of 22,000 square feet across 3 levels.

 

The Slack Headquarters re-imagines an industrial space into an interconnected multi-level open plan office, with modern detail and everyday, utilitarian materials. The new offices retain the heritage character of the building by exposing the masonry walls, heavy timber post and beam structure, and mechanical infrastructure as design elements.

 

The second level of the Slack offices opens through an atrium seating area and stairwell that connects the main level with a small lounge overlooking Hamilton Street. Balancing the industrial atmosphere of a tech-company headquarters, the offices retain warmth with an eclectic mix of locally sourced furniture and artwork, and abstracted natural elements.

 

The concept of an ‘interior nature’ is explored with the mossy wall, located at the heart of the headquarters. Overhanging this space is sculptural pendant lighting by local creative firm, Molo Design. The organic shapes, suspended in the high space between upper and lower levels like floating clouds or tree mushrooms, connect working and social space.

 

Material Used:

The design team utilized existing local trade relationships to develop numerous custom installations on an expeditedschedule:

  • Mobile meeting boxes: Custom cubic rooms on wheels measuring 6 ½ feet by 6 ½ feet by 7 feet intended for
  • Portable breakout or informal meeting space for up to 6 people.These boxes are equipped with power. The lasercut plywood ceiling pattern is a result of creative building code play to achieve the maximum allowable solid surface area without sprinklers.
  • Hot-rolled steel components: Interior glazing partitions, door assemblies, reception desk, kitchen shelving
  • Lighting pendants: Custom sculptural pieces in collaboration with local designer
  • Timber furniture: Fashioned with salvaged structural timber from the base-building that was removed to create the double-height space
  • Moss wall: Large feature wall of petrified reindeer moss
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Pendantmolocloud mast
Chair - SetuHerman Miller
Product Spec Sheet
Pendant
Chair - Setu
Office of New Silk Road E-Commerce Company
next project

Office of New Silk Road E-Commerce Company

Offices
Xi'an, Shaanxi, China - Build completed in 2019
View Project