Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Snow White in Tiffany

Snow White in Tiffany

Architect
Sim-Plex Design Studio
Location
Tuen Mun, Hong Kong | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses
Image courtesy Sim-Plex

Snow White in Tiffany

Sim-Plex Design Studio as Architects
A Space Full of daughter's love and Romance
 
After the birth of the little girl, the young couple’s living habits have changed. As a parent, they are still attached to the romantic scene before marriage. They have a wish about the new home: in addition to the basic function for the daughter’s growth, also preserve a grace and romance before marriage. Sim-Plex is missioned to renovate a  482 sq.ft new home for Labyrinth and Simon. By using snow white storage cabinetry and Tiffany's featured wall to create a living space that is suitable for child's growth but not losing any romance.
 
The Elegance of Tiffany
 
Labyrinth and Simon love foreign romantic huts.The Tiffany wall, as the focal point, is connecting the living and dining rooms, and the white cabinet is designed with elegant details to create a romantic atmosphere.
 
Modern Vocabulary Interpretation of  Classical Beauty
 
"Classic Style" is always associated with distant and complex feeling. Labyrinth and Simon look forward to the new home with elegant details, but yet with modern style. Sim-Plex endeavour to find middle ground between them. By diminishing the intricate classical details with simple lines, but still retains the edge details of the cabinet doors, with a pale gold carved hand-draw to create a modern and elegant detail.
The arch shape feature void of the dining room is also symbol of modern classic.
 
In the bathroom and kitchen, in addition to the irregular shape of the cabinet to fit the circulation, the quartz stone on the countertop also introduce a mood of elegance.
 
Combining storage and beauty to support the growth of child
 
The spacial needs of Hong Kong families are often led by children, and a large amount of storage space is necesary. The dining room is designed with a L-shaped wooden cabinet wall to maximize the storage, while the hollow position reduces the sense of bureaucracy, and the trough lights enhance the brightness of the space; the small bookshelf is set at a low position, which is convenient for the daughter to read the book; the original ugly window and air-conditioning are also integrated in the cabinet and covered with wooden blinds, it is only opened when in used; all the corners are all curved to reduce the chance of bruising; the whole house is using ecological melamine faced boards as the finish to greatly reduce the amount of formaldehyde; the dining room retains much space and the solid wood dining table can be relocation to match the space.
 
Sim-Plex hopes to demonstrate the co-existence of a maximised storage and romance atmosphere in this project such that the younger generation will be more adaptable to the changes in living habit brought by new child.
Share or Add Snow White in Tiffany to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Home for the Arts
next project

Home for the Arts

Apartments
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2021
View Project