SouSmile

SouSmile

Architect
Superlimão
Location
São Paulo, State of São Paulo, Brasil | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Maira Acayaba

SouSmile

Superlimão as Architects

As a Brazilian dental health treatment startup developing clear aligners and whitening technologies at affordable prices, SouSmile won the Superlimão project for the head office in the city of São Paulo. Located in a warehouse in the west side of the city, in the district of Pinheiros, the project to accommodate an office area, professionals (dentists who perform clinical analyses sent to the site for treatment planning) and the clear aligner manufacturing area.

 

Brand attributes were integrated to the architecture to convey SouSmile key messages, such as efficiency, transparency, joy, self-esteem and care. The brand’s color palette was also considered to be used in the project.

 

The facade of the warehouse features a large awning with roll-up doors. Wall bricks were painted white with paint layout based on SouSmile’s color palette. With high ceilings and natural lighting, the new area is spacious and versatile. In the front setback of the plot, the outdoors area guides visitors towards the warehouse interior, leading up to the breakroom with a broad living area for collaborative meetings, a booth, as well as a grandstand area and a training room – this is where the physical store’s sales process training and simulation activities take place. Under the mezzanine is the clear aligner production area, demanding technical specifications regarding air exhaustion, air quality and proper coatings.

 

The ground floor holds the work stations in a dynamic diagonal pattern. The area was entirely designed to promote interaction and exchanges between the team, as well as a phonebooth with acoustics and eco shape for private conversations. A walkway with staircase leads to the top floor, featuring meeting rooms in both ends of the building. The layout of one of the rooms was designed with a triangular table to ensure all meeting participants have a clear view of the display screen.

 

The project was guided by simple materials with curvy shapes in the service room (polycarbonate), concrete flooring, metallic mezzanine, LED lighting and office furniture designed with digital production.

 

Material Used :
1. Workstations, Meeting Tables and Bleachers – Zero Máquina
2. Joinery: KW Móveis
3. Phonebooth – HUB

This story is available in multiple languages
Share or Add SouSmile to your Collections
Project Credits
Architects
Lighting Design
Product Spec Sheet

ElementBrand
Nolita 3655 chairPEDRALI SPA
JoineryKW Móveis
Workstations, Meeting Tables and BleachersZeroMáquina
Product Spec Sheet
Nolita 3655 chair
Joinery
Workstations, Meeting Tables and Bleachers
Surround in Riyadh
next project

Surround in Riyadh

Restaurants
Riyadh, Saudi Arabia - Build completed in 2020
View Project