Spaces Dai Nagoya

Spaces Dai Nagoya

Architect
D&P Associates
Location
Aichicho, Nakagawa-ku, Nagoya, Aichi Prefecture, Japan
Project Year
2016
Category
Offices

Regus Dai Nagoya

D&P Associates as Architects

REGUS Dai Nagoya is located on the 25th floor of Dai Nagoya Building, in front of Nagoya Station. As the city's symbol, the building has been loved as the face of Nagoya for decades but closed down in 2013 for renovation. It has given rise to a total of over 33,000 square meters of large customer facilities with 4 basements and 34 floors, allowing for the residents of the Nagoya/Tokai region to enjoy shopping and dining at "high quality," "trendy" stores and to "work," "live," and "rest". The client wants to create the dynamic and modern workplace with traditional inspiration.

D&P was asked to refurbish the rectangle area of 1032 sqm. The space included a series of different working environments, from the open spaces including the reception and communal work tables in the centre of rectangle area, to more secluded glass meeting room and private office rooms dedicated for one person or a team of co-workers in the two sides of this area. The co-working space was naturally divided without using free-standing walls to maximize the natural lighting through the space.

The design concept was the contemporary style using the modern materials and local rattan woven pattern inspiration with the horizontal and vertical line. The principal color are the silent brightness and burgundy red color because Japan is called "the land of the rising sun" and famous with red maple leaves.

High ceilings and state-of-the-art facilities will assure smooth office work. The materials include wood, woven rattan, concrete, fabrics, wall paper, and leather. In addition to the overall interior design, our team used the simple and flexible furniture as the woven carpets, the pendant lighting, and a series of solid tables, chairs, sofas and storage units.

Project team
Room Mate Aitana
next project

Room Mate Aitana

Hotels
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2013
View Project