SPLICE

SPLICE

Architect
Cadence
Location
Bengaluru, India | View Map
Project Year
2011
Category
Distribution Centres
Claire Arni

SPLICE

Cadence as Architects

The commercial complex was to sit on a tight corner site measuring 25’x 100’. Typically the commercial complex as a ‘type’ is conceived as a generic glass box or clad with standard materials like ACP, the consequence of such surface articulation results in clichéd products. Keeping identity and experience as our core issues we conceived an envelope that questions this very cliché of an inert glass box.


By altering the conventional wall section, i.e. the typical floor, sill and lintel heights and constantly varying them along the length of the building the intention was to alter the horizontal reading of the elevation. The building envelope was also not just conceived as a two- dimensional flat surface but as a three dimensional composition of trapezoidal objects stitched together by a graphic recess that runs across the building. These tectonic strategies not only establish a new identity for the building, but also alter perception and thereby spawn a new visual experience.


Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Dots HQ office
next project

Dots HQ office

Offices
Yangpyeong-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoul, South Korea - Build completed in 2019
View Project