Stack-cube House
Chalermwat Wongchompoo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Aluminum doors and windows / Sahara Grey, façade trellis / Sandy ChiffonAlumet
SofaChaw Cher
Built-in furniture - WY 5217DLamitak
Dining setOggi
MatPDM Brand
DCAMPITELLI BONERoman Ceramics

Product Spec Sheet
Aluminum doors and windows / Sahara Grey, façade trellis / Sandy Chiffon
by Alumet
Sofa
Built-in furniture - WY 5217D
by Lamitak
Dining set
by Oggi
Mat
DCAMPITELLI BONE

Stack-cube House

TOUCH Architect as Architects

Limitation of this house size, which is located in an owner's existing hen farm, to fit in 340 square meters with plenty of functions requirement, was the first move to create this house. In order to reduce the size, it has to be stacked a level on top of the other into a cube space to provide a square floor plan. Not only the square-shape plans, but also pulling out and eliminate an unnecessary space would help creating a compact function together with the best utilizing all the circulation.

 

There are three bedrooms, a living room, a dining, a kitchen, and a common room for multi-purpose activities for serving all family’s members, which is a young couple with three kids. Creating a house with all functions needed, together with an outdoor area which is mainly used by the children, has to be both practical and safety. The pulled-out space on the first level, provide a main entrance area with an outdoor terrace which is surrounded by the L-shape of the lower floor. Living, dining, kitchen, and activity room are opened large voids with all glass to connect through the center terrace which consist of a middle tree at a middle of the terrace space. However, on the outer sides of each rooms contain minimal glass void because of security.

 

A linear staircase with concealed built-in storage underneath which is designed to utilize the space, leads the circulation to the upper floor which comprise of all three bedrooms; two for kids, and one for master bedroom. The interlocking L-shape corridor with an encircle-walking, not only for accessing the master bedroom in the opposite side, but also allows every bedroom to open the void in order to touch the middle tree, while still have privacy and safety inside, since all the rooms are blinded from outside by this interlocked corridor.

 

Material finishing of this house is mainly white walls with glass voids. Ornament boundaries are created by wooden-like aluminum trellis, with durability to conceal an inside space. Wood planks from an old barn are re-used for outdoor decks, ceiling, main entrance door, and staircase.

 

Material Used :
1. ROMAN - floor tile / DCAMPITELLI BONE
2. Alumet - aluminum doors and windows / Sahara Grey, façade trellis / Sandy Chiffon
3. Lamitak - built-in furniture - WY 5217D
4. VC Fabric - curtain
5. Chaw Cher - sofa
6. Oggi - dining set
7. PDM Brand - mat

Read story in DeutschItalianoPortuguêsEspañol and Français

Products Behind Projects
Product Spotlight
News
WOODlife’s floors and finishes add warmth and texture to Oslo House
17 May 2024 News
WOODlife’s floors and finishes add warmth and texture to Oslo House

Dutch flooring brand WOODlife was included in Archello’s list of 25 best engineered wood floor... More

Knox Bhavan completes energy-efficient and accessible house using prefabricated timber cassette system
16 May 2024 News
Knox Bhavan completes energy-efficient and accessible house using prefabricated timber cassette system

London-based architectural practice Knox Bhavan has completed an energy-efficient and accessible hou... More

Wangen Tower is first multi-level and climbable structure to use self-shaped timber components
15 May 2024 Innovations
Wangen Tower is first multi-level and climbable structure to use self-shaped timber components

Wangen Tower is the first multi-level and climbable structure to use self-shaped, structural timber... More

Lumi Shala by IBUKU is a sculptural bamboo-grid-shell yoga center in Bali
15 May 2024 News
Lumi Shala by Ibuku is a sculptural bamboo-grid-shell yoga center in Bali

Lumi Shala is an artisanal wellness space at the Alchemy Yoga Centre in Bali designed by local archi... More

Makoto Yamaguchi Design completes Tokyo gaming HQ with contemporary appearance of traditional Japanese pagoda
14 May 2024 News
Makoto Yamaguchi Design completes Tokyo gaming HQ with contemporary appearance of traditional Japanese pagoda

Tokyo-based Makoto Yamaguchi Design has completed the new headquarters of a Japanese gaming company... More

25 best aluminum window manufacturers
13 May 2024 Specification
25 best aluminum window manufacturers

Aluminum windows and window systems are lightweight, corrosion-resistant, and structurally strong. S... More

Detail: Red facade and triangular plot create distinctive apartment building in Barcelona
10 May 2024 Detail
Detail: Red facade and triangular plot create distinctive apartment building in Barcelona

Barcelona-based architectural studios MIAS Architects and Coll-Leclerc have completed the developmen... More

Snøhetta completes Norway’s first naturally climatized mixed-use building
8 May 2024 News
Snøhetta completes Norway’s first naturally climatized mixed-use building

Global transdisciplinary architecture and design practice Snøhetta has completed Norway&rsquo... More