Teknotel Office

Teknotel Office

Architect
EETA
Location
Kozyatağı Mahallesi, Kadıköy/İstanbul, Turkey | View Map
Project Year
2014
Category
Offices
Barış Aşık
Product Spec Sheet

ElementBrand
WorkstationKoleksiyon
Carpet TileDesso
Facade CladdingDizayn Alüminyum
Lighting CompanyEAE
Sidiz chairFursys Inc.
Wall paintJotun

Product Spec Sheet
Workstation
Carpet Tile
by Desso
Facade Cladding
Lighting Company
by EAE
Sidiz chair
Wall paint
by Jotun

Teknotel Office

EETA as Architects

This open office was designed by Emir Elmaslar for the Teknotel Telecommunication, a data storage and internet provider company with 19 employees. The 120 sq m office space is surrounded by three façades of reflective glass, creating the perception of a bigger and more spacious workplace. Workstations accommodating six people are placed in 3 groups within the office. All electrical cables and UPS devices were connected to the system under the tables, as well as acoustic felt fireproof calcium sulphate raised floor. All interior lightings and wirings from TV screens can be seen clearly on the ceiling in an organized way.


The wood paneled ceiling provides acoustic absorption. Rough white wooden panels partially obscure the space's mechanical infrastructure within the ceiling. Situated in grey tape on the white wall is axle floating wood paneling.


The ceiling motion being created with the wood paneling symbolizes flowing data at the computer in contradiction with the stability of office space. The compact design of the ceiling resemble a big machine in motion in many aspects. The employees control the flow of incoming and outgoing data and signals for customers via the “floating” TV screens being suspended from the ceiling by connection pipes. Elmaslar envisioned creating an industrial interior space that blends modern, clean lines with industrial elements of design and every detail within the office space was designed to answers the problems of the office.


Natural light is optimized through the use of glass and bright, reflective surfaces in 3 façades. Double glazed windows wall heaters preserve the balance of heating and cooling the office, whilst the lighting uses predominantly LED-based materials, ensuring as much energy-saving as possible. This finishing touch also reflects a same clear sense of machine image which you can follow all the motion in it. The interior design of the office cost approximately 1.100 USD per sq m.

Project Credits
Architects
NUBO Sydney
next project

NUBO Sydney

Nurseries
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2017
View Project