Telegraph Hill Townhouse

Telegraph Hill Townhouse

Architect
Feldman Architecture
Location
San Francisco, California, USA
Project Year
2012
Category
Private Houses
Joe Fletcher

Telegraph Hill Townhouse

Matarozzi Pelsinger Builders as Contractors

A complete renovation of a townhouse in the historic neighborhood of Telegraph Hill, in San Francisco, CA. All four floors are accessed via custom staircase or elevator. The stairwell is capped by a glass panel walkway that channels sunlight to the lower floors. The top floor features an outdoor patio space with a retractable canopy, a built in BBQ deck, and a motorized Reuben Margolin sculpture suspended from perforated aluminum panels.


Material Used :

1. All Custom Metal Fabrication – Chris French Metals

2. Marble at Front Entry – Honed Carrera Marble

3. Sinks – CaesarStone

4. Frameless tempered steam shower glass – Shower enclosures – Diamond Fusion finish

5. Hardwood Flooring – 9“ wide European white oak

6. Hardwood Flooring – Yoga Studio – 4“ pre-finished engineered bamboo

7. Aluminum Framed Glass – Garage Door – Avante Collection

8. Skylights – Crystalite Series 5843/5830

9. Master Bedroom wardrobes, Abet Laminati, high-gloss grey

10. Second Bathroom plastic laminate, Abet Laminati 659, white textured oak, brushed aluminum edging

Product Specifications
BrandCategoryProducts
Abet LaminatiAbet LaminatiMaster Bedroom wardrobes - high-gloss grey, Second Bathroom plastic laminate, Abet Laminati 659, white textured oak, brushed aluminum edging
CaesarstoneCaesarstoneSinks
Barco Campus One HQ
next project

Barco Campus One HQ

Offices and Showrooms
Kortrijk, Belgium - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter