The Beacon

The Beacon

Individual Buildings
Hong Kong
Aedas

The Beacon in Hong Kong received the Jury’s Honourable Mention for Completed Project - Residential at S.ARCH 2018 AWARDS.

Aedas as Architects

Executive Director Cary Lau drew inspirations from the city’s post-war structures to design The Beacon, setting an excellent example of contemporary interpretation of traditional architecture. In the early post-war years, it was common to create illegal iron balconies for residential units in Mongkok, a hyper-dense neighbourhood in Hong Kong, to maximise view and area. The building reinterprets these structures in a modern way – the irregular protrusions create unobstructed views for each unit. Also inspired by the home gardens which people created on those iron balconies, a green wall on the podium façade is designed to further connect the building with the historical cityscape and offer more greenery at the pedestrian level.

Project team
Architects
Rijksmuseum
next project

Rijksmuseum

Museums
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2013
View Project