The Exchange

The Exchange

Architect
Oyler Wu Collaborative
Location
Columbus, IN, USA | View Map
Project Year
2017
Category
Pavilions
Hans Koesters

Exhibit Columbus Pavilion 2017

Oyler Wu Collaborative as Architects

The Exchange sits within the plaza adjacent to the Irwin Conference Center by Eero Saarinen (formerly the Irwin Union Bank) and makes use of the three existing canopies that formerly served the drive-through bank tellers.  The design challenge was to “activate” the space while relating a contemporary design concept to the historic building and existing site conditions.   Oyler Wu's research into Eero Saarinen's oeuvre, along with analysis of the site, led to a focus on three keys concepts: the unification of the existing canopies into a rectangular volume, solid/void relationships that include a "loose fit" placement of solid elements within carved voids throughout the scheme, and the use of contrasting tectonic strategies of solid and frame.  The intention of this strategy is to produce the sense that the pavilion is simultaneously brand new and that it has always been there.

 

The pavilion defines a new public space on the site by completing the geometries implied by the three canopies, legacies of Irwin Conference Center’s history as a drive-up bank.  The pavilion provides a range of porosities, from semi-private spaces to open areas defined only by the nuanced spatial containment of the implied volume.  The pavilion is composed of a complex mixture of volumetric walls and systems  of intricate framework that wind its way through the volume.  It is further enlivened by a sophisticated tectonic interplay of embedded objects derived from Oyler Wu’s particular interest in line/volume relationships. The resulting complex of overhead elements, walls, and benches produce new areas of containment and new points of destination.

Share or Add The Exchange to your Collections
Project Credits
Family House in Jinonice
next project

Family House in Jinonice

Private Houses
Prague, Jinonice, Czech Republic - Build completed in 2019
View Project